تلفن: 66495713 - 66491588 - 66469184
7 راهکار ساده برای والدین جهت تشویق کودکان به کتاب خواندن

7 راهکار ساده برای والدین جهت تشویق کودکان به کتاب خواندن

آیا می‌دانید افراد موفق افرادی هستند که زیاد کتاب می‌خوانند؟ اما عشق به خواندن به طور اتفاقی در فرد ایجاد نمی‌شود. شما باید برای آنکه این عشق تبدیل به بخشی از زندگی روزمره‌تان شود آن را تقویت کنید.

والدین برای ایجاد عشق به کتاب خواندن در کودکان باید تلاش و تمرین کنند زیرا کتاب خواندن برای کودکان کاری جدید است. کودکان زمانی که بر روی نحوه خواندن و مطلبی که میخوانند کنترل داشته باشند بیشتر علاقه مند به کتاب خواندن می‌شوند. این بدان معناست که شما نمیتوانید آنها را مجبور کنید.

کتاب خواندن برای یادگیری و دنیای کسب و کار امروزی ضروری است. به همین دلیل عادت به کتاب خوانی باید از کودکی در فرد ریشه دار شود. بر اساس مطالعات صورت گرفته کودکانی که به جهت لذت بردن از کتاب آن را میخوانند  در دایره لغات، املا و ریاضیات بهتر هستند. در زیر به هفت ترفند ساده برای درگیر کردن کودکان در امر خواندن اشاره می‌کنیم

  • علاقه مندی کودک خود را پیدا کنید

شما باید با شناسایی علایق کودکتان شروع کنید. قبل از آغاز هر کاری ببینید چه موضوعی علاقه او را به دنبال دارد. بدین ترتیب میدانید چه نوع کتابهایی را دوست دارد بخواند یا دوست ندارد بخواند.

  • از کم شروع کنید

اکثر والدین در اینجا اشتباه می‌کنند. مطالعات نشان می‌دهند والدین فرزندان خود را در کاری که خودشان دوست دارند درگیر می‌کنند. مثلا والدینی که به اسب دوانی علاقه دارند فرزند خود را مجبور می‌کنند تمام کتابهای مربوط به اسب دوانی را مطالعه کنند. بهترین کار آن است که از کم شروع کنید مثلا با کودک خود به تماشای یک مسابقه اسب دوانی بنشینید. در حین تماشای مسابقه می‌توانید در مورد امتیازات، صاحبان اسبها و افرادی که به آنها تعلیم می‌دهند صحبت کنید. سپس فردای آن روز درباره اسبها فیلمهایی را ببینید و سپس مقاله‌ای مرتبط با اسب دوانی به او بدهید. بدین ترتیب او را کم کم به موضوع علاقه مند می‌کنید و مطلبی مرتبط برای مطالعه به او می‌دهید.

  • به فرزند خود آزادی بدهید

وقتی فرزند شما برای لذت مطالعه می‌کند، احتمالاً عملکرد خود را در مدرسه بهبود می‌بخشد. اما اینکه فرزندتان عاشق خواندن شود، نیازمند عوامل دیگری است تا اینکه فقط یک کتاب جالب برای خواندن به او بدهید. اجازه دادن به فرزندتان برای انتخاب آنچه که می‌خواهد بخواند، باعث می‌شود که او در طول زندگی کتاب خوان شود. چه رمان، مجله، کتاب الکترونیکی یا مقاله باشد، فرزند شما به احتمال زیاد عاشق خواندن چیزی است که به آن علاقه دارد.

  • برای فرزند خود زیاد کتاب بخوانید

شما باید از سنین پایین شروع به خواندن برای کودک خود کنید. وقتی برای فرزندتان کتاب میخوانید، خواندن به یک فعالیت سرگرم کننده تبدیل می‌شود و آنها چیزهای زیادی از شما یاد می‌گیرند. همانطور که به کودک خود خواندن را آموزش می‌دهید، او را تشویق کنید به شما کمک کند تا حروف یک کلمه خاص را پیدا کنید. همچنین می‌توانید از آنها بخواهید که کلمات مرتبط با یک صدا را پیدا کنند. به عنوان مثال بخواهید کلماتی را به شما نشان دهد که صدایی شبیه “درخت” یا “دیدن” دارند.

  • خواندن را به فعالیتی سرگرم کننده تبدیل کنید

برای اینکه آنها از خواندن لذت ببرند، باید خواندن را سرگرم کننده تر و لذت بخش تر کنید. همانطور که با کودک خود کتاب میخوانید، با پرسیدن سوالاتی در مورد آنچه می‌خوانید، او را درگیر نگه دارید. وقتی برای جواب دادن تلاش می‌کنند سکوت کنید. یکی دیگر از راه‌های سرگرم کننده کردن خواندن، ایجاد داستان‌های مرتبط با آنچه می‌خوانید است. کافی است مطمئن شوید داستان‌هایی که می‌خوانید لذت بخش هستند و سپس با پرسیدن سؤالات و دادن نقش بازیگر، کودک خود را در داستان مشارکت دهید.

  • زمانی را برای کتاب خواندن مشخص کنید

فرزند خود را عادت دهید که قبل از خواب یا زمانی که مسافرت می‌رود رمان یا مجله‌ای بخواند. البته، اگر کودک شما از خواندن لذت می‌برد، می‌توانید با حداقل 15 دقیقه مطالعه در روز شروع کنید. باز هم، به یاد داشته باشید که با فرزندتان چیزی را بخوانید که او دوست دارد بخواند.

  • فشار بیشتری به فرزندتان وارد نکنید

گاهی اوقات افراد اشتباه می‌کنند و در سنین پایین فرزندان خود را برای مطالعه تحت فشار قرار می‌دهند. برخی از والدین دریافته‌اند که در سن چهار سالگی، کودک به احتمال زیاد به تنهایی و با دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌های بسیار کمی از والدین مطالعه می‌کند. هدف شما این است که به کودک خود بیاموزید عاشق خواندن باشد. در این صورت، مهم نیست که کودک شما در سن هفت سالگی کلمات را بد بیان می‌کند. فقط باید راه‌هایی بیابید که او را به مطالعه علاقه مند کنید و با گذشت زمان متوجه می‌شوید که فرزندتان حتی بدون حضور شما هم تمایل به مطالعه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping