تلفن: 66495713 - 66491588 - 66469184
6 روش برای مقابله با سندروم خودویرانگری در نویسندگان

6 روش برای مقابله با سندروم خودویرانگری در نویسندگان

پدیده سندروم خودویرانگری پدیده‌ای رایج در جامعه نویسندگان و بخصوص افرادی است که از راه نویسندگی امرار معاش می‌کنند. اما سندروم خودویرانگری چیست؟ آیا تا به حال برای رسیدن به یک هدف نویسندگی سخت کار کرده‌اید و سپس دستاورد خود را زیر سوال برده‌اید؟ آیا تا به حال به یک پروژه جدید زل زده‌اید و با خود فکر کرده‌اید که آثار شما به درد دیگران نمیخورند؟ سندروم خودویرانگری پدیده‌ای رایج است که حتی قوی ترین نویسندگان را از ساخت دنیای نویسندگی باز می‌دارد. وقتی نگرانید که دیگران شما را  کلاهبردار خطاب کنند، به خودتان فشار مضاعف می‌آورید تا در بالاترین سطح موفق شوید، که این امر منجر به سد نویسندگی، ایده آل گرایی، ترس از صفحات نانوشته و سایر اشکال تحلیل برنده می‌شود. به بیان دیگر سندروم خودویرانگری مانع بزرگی در راه رسیدن به اهداف نویسندگی‌تان است. در زیر به چند شیوه برای مقابله با این سندروم اشاره می‌کنیم.

  • سندروم خودویرانگری را بشناسید

سندروم خودویرانگری یک بیماری روانی نیست. بلکه الگویی از باورهای محدودکننده است. اینکه آن باورها چه هستند در هر فردی متفاوت است اما همه به این ایده ختم می‌شوند که شما فرد بی ارزشی هستید. سندروم خودویرانگری تنها مختص افرادی با عزت نفس پایین نیست. حتی نویسندگان با اعتماد به  نفس نیز این سندروم را تجربه می‌کنند. و تصور می‌کنند مهارتها یا موفقیتهای آنها ارزشی ندارد، لایق توجه خاص نیستند و روزی دیگران هم متوجه این موضوع می‌شوند.

  • سندروم خودویرانگری را با جملات تاکیدی مثبت شکست دهید

شما برای درونی سازی این باور که بی ارزشید مقصر نیستید بلکه برای آنچه در آینده اتفاق می‌افتد مسئول هستید. اگر میخواهید ذهنیت‌تان را عوض کنید باید با جملات تاکیدی مثبت به جنگ باورهای محدود کننده بروید. برای این منظور باید ابتدا سراغ باورهای محدود کننده بروید. آیا وقتی کسی از شما می‌خواهد تا در وبلاگ یا پادکست او مصاحبه کنید این سندروم را تجربه می‌کنید؟ شما می‌ترسید نتوانید با قدرت صحبت کنید.

  • ماهیت شک و تردید را بشناسید و دست به عمل بزنید

وقتی با جملات تاکیدی مثبت به جنگ سندروم خودویرانگری می‌روید متوجه می‌شوید که افکار منفی‌تان در گذر زمان تبدیل به عدم قطعیت می‌شوند.شک و تردید شما را با انتخابی روبه رو می‌کند: آیا برای برطرف کردن تردید خود کاری انجام می‌دهید یا اجازه می‌دهید در باورهای محدود کننده باقی بمانید؟

دست به عمل زدن روشی ساده برای تاکید دوباره بر ارزش فردی شماست.

  • دستاوردهای خود را دنبال کنید

نویسندگانی که با سندروم خودویرانگری روبه رو هستند دستاوردهای خود را بی ارزش می‌بینند. یک روش ساده برای مقابله با این علامت، دنبال کردن دستاوردهای خود است. هر بار که پروژه جدیدی را کامل می‌کنید آن را یادداشت کنید. بار دیگر که سندروم خودویرانگری روی دوشتان سنگینی کرد دفتر دستاوردهای خود را باز کنید و ببنید چقدر به موفقیت رسیده‌اید.

  • تجارب خود را اعلام کنید

سندروم  خودویرانگری پدیده رایجی است اما مبتلایان آن تصور می‌کنند دیگران آن را تجربه نمی‌کنند. اگر مبتلا به سندروم خودویرانگری هستید، وارد جامعه نویسندگان شوید، درباره چالشهایتان حرف بزنید، و با سایر نویسندگانی که مشکل شما را دارند ارتباط برقرار کنید. در این صورت متوجه می‌شوید که تنها نیستید و تنها کسی که گول می‌زنید خودتان است.

  • به خودتان یادآوری کنید که نمیتوانید به تنهایی انجام دهید

بسیاری از نویسندگان به این دلیل سندروم خودویرانگری را تجربه می‌کنند زیرا فکر می‌کنند دیگران سختتر از آنها تلاش می‌کنند. این نوع تفکر باعث ایجاد احساس گناه و خجالت شده و نویسندگان را تشویق می‌کند تا انرژی خود را صرف رقابت با نویسندگان دیگر کنند. اما همه میدانیم که اعتیاد به کار تا چه حد آسیب رسان است. برای مقابله با خستگی و سد نویسندگی در زمان روبه رو شدن با سندروم خودویرانگری به خودتان بگویید:

  • نوشتن و چاپ کتاب یک رقابت نیست
  • هر نویسنده فرایند خاص خود را برای نوشتن دارد
  • هر نوع پیشرفتی خوب است.
  • آنچه که در صفحات مجازی می‌بینید تنها گوشه‌ای از تجارب دیگران است
دیدگاهتان را بنویسید


سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

ادامه خرید